onsdag den 18. juli 2012

Jordbærtærte med hyldeblomstmousse



Jordbærtærte hører altså til, når det er sommer. Denne version er med hyldeblomstmousse, som gør kagen lidt mere frisk i smagen.

Bund: 
200 gr hvedemel
125 gr usaltet smør
50 gr sukker

Bund: Smørret æltes sammen med melet og sukkeret tilsættes. Ælt godt til det hænger sammen - hvis det bare ikke vil, så kom en lille smule vand i.
Stil dejen på køl i 1 time.
Herefter rulles dejen ud til en cirkel- gør det evt. mellem 2 stykker bagepapir eller film, så er det meget nemmere at få dejen af igen.
Kom dejen i en tærteform.
Bages ved 180 grader i ca. 25 min

Hyldeblomstmousse:
2 husblas
2 dl piskefløde
2 æg - opdelt i blommer og hvider
2 spsk hyldeblomstsirup - se opskrift her (eller 1 dl. færdig hyldeblomstsaft)

1 bakke jordbær

Hyldeblomstmousse: Læg husblassen i koldt vand.
Pisk fløden til flødeskum og tilføj de to æggeblommer.
Varm hyldeblomstsiruppen i en gryde med 1 dl. vand (hvis du bruger hyldeblomstsaft skal der ikke tilsættes vand)
Smelt husblassen i hyldeblomstsiruppen.
Hæld det i fløden i en meget tynd stråle, mens du hele tiden vender fløden.
Pisk æggehviderne stive og vend dem i fløden.
Kom det hele op i tærteformen og stil på køl i et par timer.
Når moussen er stivnet, kan jordbærrene ligges på.


Ps: Man kan evt. komme et lag chokolade mellem dejen og hyldeblomstmoussen.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar