onsdag den 30. januar 2013

[Sund forret/Aftensmad] Cremet Jordskokkesuppe




Jordskokker er egentlig en mærkelig størrelse. En lille knold, som aldrig fik lov at blive en rigtig kartoffel.
Og navnet er heller ikke specielt sexet, men godt smager de - det skal de ha'.


4 personer

750 g jordskokker (en pose)
300 g kartofler
Skræl jordskokkerne og kartoflerne

2 fed hvidløg
ca. 1/2 dl olie
Varm olien op i en gryde og pres hvidløgen og svits et øjeblik

9 dl vand
2 grøntsagsboullionterninger
Tilsæt vand og boullion. Når vandet koger tilsættes jordskokker og kartofler.
Lad dem koge godt møre - det tager ca. 3 kvarter.


Herefter skal suppen blendes.
Jeg brugte bare min stavblender. Wroom wroom. 2 sekunder efter er den fin cremet.

2,5 dl madlavningsfløde
Sæt gryden over på kogepladen igen og tilsæt fløden.
Hvis den er for tynd kan du bare hælde mere vand i.

Smag til med salt og peber.


Jeg pyntede med lidt serranoskinke som var stegt på panden og minder derfor om bacon, men en grøn dusk gør også meget.

Borset fra en smule madlavningsfløde er det jo sundt. 
Og meget mættende, skulle jeg hilse og sige.

Håber I vil prøve den af - det smager meget bedre end ordet "Jordskokkesuppe" antyder...

Ingen kommentarer:

Send en kommentar