mandag den 25. marts 2013

Fedtfattige müslibarer



De fleste müslibarer er lavet med kondenseret mælk.
Mælk er vel egentligt meget sundt, men kondenseret mælk - det er vist ikke. Slet ikke.

Så jeg har lavet en sund udgave. Som ikke får bukserne til at stramme. Og som faktisk smager super godt. Altså virkelig godt. Faktisk lige så godt som de usunde. Her må du give mig ret - det er altså ikke ret tit man oplever det.



Ca. 30 styks 

70 g hasselnødder
130 g mandler
Nødderne hakkes. Mellem - ikke fint, ikke groft.

100 g kokosmel
100 g Perfect fit (en slags sukker, men uden kalorierne. Fås her)
50 g hørfrø
100 g havregryn
Bland i nødderne

1 æg
30 g akaciehonning
2 dl vand
Røres i de tørre ingredienser. Brug mere vand, hvis dejen ikke vil hænge sammen.



Fordel i et firkantet fad. 
Pres flad med en spartel, så bliver overfladen pæn glat.

Bag i 1 time ved 150 grader varmluft.

Herefter skæres massen i firkanter. 
Vend dejen ud på en bageplade.
Skild barer'ne fra hinanden.
Bag videre i ca. 30 min. til de er lysebrune i kanterne.

Man kunne fristes til at springe dette punkt over, og blot bage dem videre en smule længere. 
Det går ikke. Taler af erfaring. De forbliver bløde under overfladen. 
De har brug for lidt luft omkring sig, så de bliver sprøde hele vejen rundt. 
Dovenhed giver bagslag. I dette tilfælde.



Opbevar dem i lufttæt beholder.

Super gode til eftermiddags-snack.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar